Debatkaravanen - Aarhus

Aarhus

Viden i bevægelse

Debatkaravanen

Tiden du lever i!

Kom til debat om bl.a. EU, velfærd, stigende politisk mistillid og et nyt mediebilledes demokratiske betydning

Gratis, men tilmelding nødvendig

LOF og Jyllands-Posten arrangerer i samarbejde en ny debatkaravane om, hvordan det egentlig går med danskernes syn på EU i et velfærdssamfund under pres, hvor stigende ulighed truer den nok så berømte sammenhængskraft, og hvor et nyt mediebillede oversvømmes af løse påstande og forvanskninger af sandheden. Hvor vi ser et dalende politisk engagement – særligt blandt unge. I lyset af kommunalvalget vil hver aften både handle om den fjerne og den nære politiske virkelighed.

Hvad betyder alt dette for den demokratiske dannelse og udvikling?

Debatkaravanen kommer til Aarhus på Dokk1 mandag den 6. november kl. 19.30.

Debatkaravanens møde afvikles i tre runder, hvor perspektivet indledningsvis rettes mod den verden du lever i, primært ud fra et europæisk perspektiv. Herefter trækker vi spor til det Danmark, du lever i lige nu. Til slut relaterer vi debatten til lokalsamfundet med blik på lokale udfordringer og muligheder. Der er afsat rigtig god tid til, at du som deltagere kommer til orde med spørgsmål og betragtninger.

I Aarhus vil du møde

1.runde -  Eva Kjer Hansen, folketingsmedlem, fhv. minister og tidl. medlem af Europa-Parlamentet (V).

2.runde – Mads Vestergaard, filosof, foredragsholder og forfatter til bog om Fake News

3. runde - Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø (A) og Lene Horsbøl, medlem af Aarhus Byråd (V), socialudvalg og beskæftigelsesudvalg.

Om Eva Kjer Hansen, folketingsmedlem for Venstre siden 1990,
senest valgt i Sydjyllands Storkreds november 2007. Parlamentarisk karriere: Medlem af Europa-Parlamentet 1994-1999. Socialminister og minister for ligestilling 2004 - 2007. Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri 2007 til 2010. Miljø- og fødevareminister 2015 - 2016. Formand for Det Udenrigspolitiske Nævn 2010 - 2011. Formand for Europaudvalget 2011 - 2015.

Om Mads Vestergaard, filosof, forfatter og foredragsholder.
Mads Vestergaard forsker i opmærksomhedsøkonomi, politiske bobler, fake news og postfaktuelt demokrati på Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. Han er medforfatter til bogen ‘FAKE NEWS - Når virkeligheden taber’. Tidligere har han undervist i filosofi og eksistentialisme på Krogerup Højskole.

Den offentlige debat oversvømmes af løse påstande, fordrejninger og forvanskninger af sandheden. Misinformation er noget man aktivt må forholde sig til som politiker, som journalist og som borger. Men hvordan? Første skridt er at forstå et nyt medielandskab, som er gæstfrit for fake news og misinformation, og som samtidig forstærker de psykologiske mekanismer, der gør os modtagelige for den.

Mandag den 6. november kl. 19.30-21.30

Aarhus, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C. Store sal.

Gratis, men tilmelding nødvendig